Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nda iki listenin yarıştığı seçimlerde Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçildi.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ATSO) 6 Mayıs 2018 Pazar günü Meslek Komite, Meclis Asil ve Yedek üyelerinin seçilmesiyle başlayan süreç, gerçekleşen Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu üyeleri, TOBB Genel Kurul Delegeleri, Disiplin Kurulu üyeleri seçimi ile sonuçlandı.

1 Nisan 2018 ve 6 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılan 18 Meslek Grubunda 109 Meslek Komitesi üyesi ve 45 meclis üyesinin belirlendiği ve yaklaşık 2.298 seçmen üyenin oy kullandığı seçimlerin ardından gerçekleştirilen başkanlık seçiminde Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ATSO başkanlığına yeniden seçildi.

Adıyaman Ticaret Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan ve üyeliği seçiminde mevcut başkan Mustafa Uslu ve İrfan Torunoğlu’nun listesi yarıştı. Yönetim Kurulu Başkan ve Üyeliğinde Mustafa Uslu’nun listesi İrfan Torunoğlu’nun listesi karşısında 28-17 galip geldi.

Mustafa Uslu Başkanlığındaki ATSO Yönetim Kuruluna Mehmet Eroğlu, Nuri Günaydın, Mehmet Emin Güleş, Ramazan Çakmak, Adnan Kırıktaş, Ejder Bozkurt, Hacı Dikmen, Ahmet Metin Günay, Atilla Duranay ve Abdurrahman Yargucı seçildi.

ATSO TOBB Genel Kurul Delegeliğine ise Dindar Kırmızıgül, Mehmet Fatih Bozkurt, Hüseyin Turan ve Nusret Haras seçildi.

Disiplin Kurulu Üyeliğine ise Sıdık Erdal Aslan, Fehmi Yılmaz, Ahmet Yarımay, Yasin Darbaş, Ziya Başaran, Sedat Gökay Harıkçı seçildi.

Oda Başkanlığına 3. kez seçilen Mustafa Uslu, “Tüm çirkin karalamalar ve entrikalara rağmen seçimden galip ayrıldık” dedi.

Seçim sonrasında açıklamada bulunan Mustafa Uslu, seçimlerin ülkemiz ve Adıyaman için hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Seçim demokrasi ve insan hakkıdır. Sandık neticesine herkesin saygı duyması gerekir. Bu seçim sonucu da böyle tecelli etmiştir. Bu sonucun Adıyaman’ımız ve ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Biz kardeşlik havasında bu seçimi gerçekleştirdik. Huzur kentine yakışan ve şölen havasında bir seçim gerçekleştirildi” dedi.

Mustafa Uslu, seçim sürecinde çirkin propagandaların yapıldığına dikkat çekerek, “Bu seçim döneminde ilgili ilgisiz birçok kişi Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının seçimine dışarıdan müdahale etti. Bu kişilerin bu seçimlere bu şekilde müdahale etmesi bizleri çok üzdü. Bu Adıyaman’a fayda getirmemiştir. Herkes kendi işini düzgün yapmaya çalışsa ülkemizde ve kentimizde hayırlı işler ortaya çıkar. Üzerine vazife olmayan konularda entrikalar çevirerek seçimlere müdahale etmek çok doğru bir şey değildir. Allah’a hamdolsun yapılan bütün entrikalara ve çirkin karalamalara rağmen bugün bu seçimin neticesi ortaya çıkmıştır. Adıyaman hepimizin ve bu huzur kentinin huzurunu bozmaya kimsenin hakkı yoktur. Hayatında bir kişiye asgari ücret dahi verme zevkini yaşamayanlar bugün burada seçimlere müdahale etmeye çalışmıştır. Bu çok doğru bir şey değildir. Keşke bu süreçte bu çirkin şeyler, ayak oyunları, iftiralar, karalamalar olmasaydı. Bu saatten sonrası 45 meclis üyemizle kentimize hizmet etmenin gayretinde olacağız” diye konuştu.