Birliğimiz ve Rusya Federasyonu (RF) Ticaret Mümessilliği işbirliğinde 12 Mart 2019 Salı günü Saat: 16:00’da TOBB İkiz kulelerde RF Sverdlovsk Bölgesi 1. Başkan yardımcısı Aleksey Orlov’un ziyareti kapsamında Sverdlovsk bölgesini ve bölgedeki yatırım fırsatlarını tanıtacak bir seminer gerçekleştirilecektir. Söz konusu etkinlikte Sverdlovsk bölgesinin tanıtımının yanı sıra 8-11 Temmuz 2019’da Ekaterinburg da düzenlenecek olan ve Türkiye’nin partner ülke olarak yer alacağı uluslararası sanayi fuarı (İNNOPROM) hakkında bilgiler verilecektir.

Sverdlovsk bölgesi RF büyük bir sanayi bölgesi olmakla birlikte RF’nin sosyal ve ekonomik performans bakımından ilk 10 bölgesi arasında yer almaktadır. Bölgenin ekonomisi madencilik, metalürji, ve makine inşa sanayisinden oluşmaktadır. Bölgenin başkenti Ekaterinburg 1.4 milyon nüfusu ile RF’nin dörtten en büyük şehridir. Bölgenin milli hasılasının en büyük 4 kalemi sanayi yüzde 30,5 toptan ticaret yüzde 18,8 gayrimenkul işlemleri yüzde 16,6 ve ulaşım iletişim sektörü yüzde 8,7 şeklindedir. Bölgede ayrıca Beoing, Siemens, Tosenco okuma gibi önemli yabancı firmaların yatırımları bulunmaktadır.

Seminere ilişkin program Rus heyet listesi, Sverdlovsk bölgesi bilgi notu ile katılım ekte ve bildirdiğimiz web sitesinin (www.tobb.org.tr) hizmetler uluslararası iş imkanları, ülke duyuruları-Rusya bölümünde yer almaktadır. Katılım formlarının 8 Mart 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar birliğimize e-posta yoluyla (kaan.gaffaroglu@tobb.org.tr) iletilmesi gerekmektedir.

Tüm üyelerimize duyurulur.