Türkiye’nin Toronto Başkonsolosluğu tarafından Birliğimize iletilen ilgide kayıtlı elektronik posta ile, 20-23 Mayıs 2019 tarihlerinde Toronto’da 25 bin kişinin, 120 ülkeden 1000’i aşkın startup şirketinin ve yatırımcıların katılımıyla “Collusion” isimli ileri teknoloji konferansının düzenleneceği bildirilmektedir.

Yazıda, Avrupa’da “Web Summit”, Kuzey Amerika’da ise “Collusion” ismiyle düzenlenen etkinliklerin dünyadaki en önemli yüksek teknoloji konferanslarından birini teşkil ettiği belirtilmekte olup, bahsi geçen konferansın daha önce ABD’de yapılmış olduğu, bu defa Toronto’nun üç yıl süreyle konferansa ev sahipliği yapmasının kararlaştırıldığı ifade edilmektedir.

Ayrıca, konferansın düzenleyicisi ve ev sahibi olan Toronto Belediyesi’nin, 5 Nisan 2019 tarihine kadar katılım bilgilerini iletecek ülke heyetlerine ücretsiz 50 giriş kartı tahsis edeceğini, çok az yer kalmakla birlikte müsait stant alanlarının bulunduğunu, ülkemizin bahsi geçen etkinliğe katılımına önem verdiklerini ifade ettiği bildirilmektedir.

Söz konusu konferansa ilişkin detaylı bilgilere Birliğimiz web sitesi (www.tobb.org.tr) sağ panelinde “Hizmetler” başlığı altındaki “Uluslararası İş İmkanları/Yurt dışı Etkinlikler” başlığı altından ulaşılabilmektedir. Tüm üyelerimize duyurulur.