Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası, Gaziantep-Adıyaman-Avrupa Birliği ülkeleri hattını ihracata açacak AB projesi için imza attı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Gaziantep Ticaret Odası'nın, ihracatçı üyelerinin AB ülkelerine ihracatını desteklemeye yönelik hazırladığı yeni AB Projesi, Avrupa Komisyonunca desteklenmeye hak kazandı.

ATSO ve GTO'nun, Türkiye-AB İş Diyaloğu (TEBD) Hibe Programı kapsamında hazırladığı "AB-Türkiye Ticari Entegrasyonu Destekleme Projesi" Avrupa Komisyonu'ndan 177 bin Euro destek almaya hak kazandı.

Proje hakkında bilgi veren ATSO Başkanı Mustafa Uslu, “Kabul edilen projenin temel hedefi Avrupa'ya güvenli ihracat yapabilmek. Proje kapsamında firmalara ihracat ve ticari istihbarat konusunda destek olacak "İhracat ve Ticari İstihbarat Birimi"  kurulacak. Projenin uygulama süreci 14 ay ve bu süre içerisinde ortağımız olan Sevilla Ticaret Odasının da desteğiyle profesyonel bir ekip kurup uzmanlarımızı yetiştirerek üyelerimizin özellikle AB ülkelerine yaptığı ihracatı arttırmaya çalışacağız. Toplam maliyeti 177 bin 600 Avro olan projenin yüzde 80'i AB tarafından desteklenecek. "

Proje ortaklarının İspanya Sevilla Ticaret Odası ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olduğunu belirten Uslu, proje sayesinde Odamız ve ortaklarımızın üyeleri arasında ticari işbirliklerini arttırmaya yönelik güçlü bir ortaklık tesis edileceğini söyledi.

Nisan ayında başlayarak 15 ay süreceğini belirten Uslu, proje faaliyetlerine ilişkin şunları aktardı: "Proje süresince 40 pilot işletmeye ihracat ve ticari istihbarat konularında ihtiyaca göre teknik danışmanlık hizmeti verilecek ve "İhracat ve Ticari İstihbarat Birimi", destek süresi tamamlandıktan sonra da sürdürülebilir bir yapıda üyelerimize hizmet vermeye devam edecek.