Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası koordinasyonunda KOSGEB ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri başladı. Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile İŞKUR İl Müdürlüğü’nün ortak organizasyonunda düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi mülakatları sonrasında kurs verilmeye başlandı.

KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Programları 19.04.2019 tarihinde başlayıp, 06.05.2019 tarihinde sona erecek olup 3 grup şeklinde düzenlenecek.

19 Nisan-06 Mayıs 2019 tarihleri arasında ATSO Eğitim salonunda yapılacak olan eğitim toplam 32 saat olup, kursiyerler eğitim sonunda sertifikalarını almaya hak kazanacak.

Girişimciliğin desteklenmesinin ve yeni istihdam yaratmanın önemini vurgulayan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, “Kendi işini kurmak isteyen girişimcilerimize, yeni iş fikirlerini hayata geçirmelerinde yardımcı olmak ve projelerini hazırlarken izleyecekleri yol ile kuracakları işletmelerin başarı düzeylerinin artırılmasına katkı sağlamak amacıyla KOSGEB Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi'ni hayata geçirdik. Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimciliği önemsiyoruz. Devlet bu konularda kesenin ağzını açmış durumda. Bu desteklerden maksimum oranda faydalanmamız gerekiyor. Biz çok sayıda kişiye girişimcilik eğitimi verdik. 32 saat sürecek olan eğitimleri tamamlayan kursiyerlerimiz KOSGEB Girişimcilik Sertifikası almaya hak kazanacak. Sunacakları projelerin başarılı bulunması halinde ise yeni kuracakları işlerinde KOSGEB'in sunduğu 60 bin TL’den 370 bin TL’ye hibe  desteğinden yararlanma fırsatı bulacaklar. Yeni iş kurmak isteyen girişimcilerimizi, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimine katılmaya davet ediyorum” dedi.