Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) heyeti, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 75. Genel Kurulu'na katıldı.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ile Meclis Başkanı Abdulgani Bereket’in de  aralarında bulunduğu ATSO Heyeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın teşrifleriyle 02-03 Mayıs 2019 tarihleri arasında düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu’na katıldı. 81 ildeki oda ve borsa başkanları, genç ve kadın girişimcilerin davetli olduğu genel kurula katılım yoğun oldu.

Gerçekleşen Genel Kurul’a ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu ile Meclis Başkanı Abdulgani Bereket’in yanı sıra Genel Kurul Delegeleri Dindar Kırmızıgül, Nusret Haras, Hüseyin Turan, ATSO Başkan Yardımcıları A.Metin Günay, M.Emin Güleş, ATSO Yönetim Kurulu üyeleri Mehmet Eroğlu, Abdurrahman Yargucı, Nuri Günaydın, Hacı Dikmen, Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ayşe Gül, Genç Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahmet Yolcu, Genel Sekreter Ahmet Çakır katıldı.

Yüksek Koordinasyon Kurulu ve Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Toplantısı

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, 75’inci Genel Kurul öncesinde 30 Nisan 2019 tarihinde; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun başkanlığında gerçekleşen, Yüksek Koordinasyon Kurulu ve Strateji Geliştirme Yüksek Kurulu Toplantısı’na katıldı. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, toplantıda üyelerle bir araya gelerek, değerlendirmelerde bulundu.​

TOBB delegesi olarak 10, 20 ve 40. yılını dolduranlara, son seçimlerden bu yana ahirete intikal eden Oda ve Borsa Başkanları ile üyelerinin ailelerine Hizmet Şeref Belgesi ve Plaket takdim edildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde yapılan törene, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TOBB delegeleri katıldı. ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, 10. Yılını doldurması nedeniyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın elinden plaket aldı.

Genel Kurul

TOBB’un 75. Genel Kurulu 02 Mayıs’ta M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi. TOBB ETÜ Spor Salonu’nda gerçekleştirilen Genel Kurul’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Bakanlar, TOBB delegeleri, oda ve borsa başkanları, ATSO Heyeti,  Genç ve Kadın Girişimciler Başkanları ile diğer davetlilerin katılımıyla TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesinde gerçekleştirildi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu genel kurul konuşmasında ‘birliğimiz ebedi, gündemimiz ekonomi’ temasına vurgu yaparak, iş dünyasının önümüzdeki süreçte gündemin ekonomi olmasını istediğini söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın icracı ve reformcu iş yapma tarzıyla ekonomide yeniden atılıma geçeceğimize inanıyoruz. Hiçbir engel, aşamayacağımız kadar büyük, hiçbir duvar yıkamayacağımız kadar güçlü değil. Gün, elbirliğiyle ayağa kalkıp koşma günü” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen TOBB 75. Genel Kurulu'nda konuştu. Ahiliğin ve lonca teşkilatının bugünkü mirasçısı olan TOBB'un en başından beri hep birlikte çalıştıkları, yol yürüdükleri bir kuruluş olduğunu aktaran Erdoğan, ekonomi başta olmak üzere ülkenin geleceğine ilişkin hemen her konuda iş dünyasıyla istişareye özel önem verdiklerini söyledi.  Aldıkları tüm kararların ortak aklın, ortak ihtiyaçların ve ortak vicdanın ürünü olması için gayret gösterdiklerini dile getiren Erdoğan, Ankara ve tüm şehirlerde iş dünyasının bu en büyük çatısının genel kurullarına, ekonomi şuralarına, ödül törenlerine ve diğer pek çok etkinliğine katılarak yol arkadaşlığını güçlendirdiklerini ifade etti.