Adıyaman Ticaret Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Mustafa Uslu Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut’u makamında ziyaret etti.

Karşılıklı görüş alışverişlerinin yapıldığı ziyarette, Uslu Turgut’a temsil ettikleri kuruluşların çalışmalarından bahsetti.

Konuşmasında kamu, sanayi ve üniversite işbirliğinin önemine değinen Uslu, “Bizler sanayiciyiz. Sanayi, ülkedeki mevcut bilimsel ve teknolojik potansiyeli harekete geçirerek önceden yapılmış araştırma sonuçlarını üretime dönüştüren kesimdir. Bu bağlamda kamu, sanayi ve üniversite işbirliğinin önemi bir kez daha gün yüzüne çıkıyor. El ele vererek, teorik ve pratik bilgiyi bir araya getirerek Adıyaman’daki sanayiyi daha iyi bir noktaya getirmemiz gerekiyor. Bu konuda rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Turgut’un desteklerini yanımızda hissediyoruz. Kendisi ile önemli projelerin altına imza atmayı hedefliyoruz. İnşallah bu birlikteliğin sonucunda kazanan Adıyaman olacaktır.” dedi.

ATSO Başkanı Uslu’ya ziyaretlerinden ve güzel düşüncelerinden ötürü teşekkür eden Rektör Turgut, “Adıyaman Üniversitesi olarak ilimizin her anlamda lokomotifi olmak istiyoruz. İlim ve kültür yuvası olan üniversitemizin, sanayicimizin ve esnafımızın ihtiyaç duyduğu noktalarda yanında olmasını, kendilerine Ar-ge hizmeti sunmasını önemsiyoruz. Bilginin üretime dönüşmesi ve ekonomiye yansımasının yolu, hiç şüphesiz, üniversitelerden geçer. Adıyaman Üniversitesi olarak ilimizin menfaatleri doğrultusunda her kurum ile iş birliği yapmaya hazırız.  Üniversitelerin temel görevi bir yandan eğitim ve öğretim hizmetleri vermek, diğer yandan da temel ve uygulamalı alanlarda araştırma yapmaktır. Yapılan araştırmaların temel amacı ise, bilgi üretilmesi ve üretilen bilginin menfaatlerimiz doğrultusunda kullanılmasıdır. Bu kapsamda gerek Adıyaman Ticaret Odası gerekse de Adıyaman Esnaf Odaları Birliği bizim paydaşlarımız olacaktır. Amacımız, esnafımızı da sanayicimizi de destekleyerek bulundukları yerden ileri götürmektir.” şeklinde konuştu.