Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın Gaziantep Ticaret Odası ile birlikte gerçekleştirdiği “Türkiye-AB Ticari Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi” kapsamında ATSO’da kurulan “Dış Ticaret İstihbarat Birimi”nin tanıtım toplantısı yapıldı.

Dış Ticaret İstihbarat Birimiyle ATSO üyeleri dış ticaret faaliyetlerini geliştirecek ve firmalara ihracat yapmaları noktasında destek olacak. Firmaların talepleri doğrultusunda ticari istihbarat faaliyetleri yürütülerek, hedef pazarları belirlenip bu yönde ortak çalışmalar gerçekleştirilecek ve firmalara özel danışmanlık hizmeti verilerek Odamız üyelerinin dış ticaret kapasitelerinin arttırılması sağlanacak.

Dış Ticaret İstihbarat Birimi tanıtım Toplantısı’nda konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Metin Günay, “1 Nisan 2019 tarihinde başlayan ve 15 ay sürecek olan AB-Türkiye Ticari Entegrasyonu Destekleme Projesi Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Gaziantep Ticaret Odası ile Sevilla Ticaret Odası arasında karşılıklı bilgi alışverişini ve üyelerinin dış ticaret faaliyetlerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu anlamda Odamız ihracat yapmak isteyene koçluk yapacak. Bu proje kapsamında kazançlı, dinamik ve güvenli dış ticaret için kurduğumuz “Dış Ticaret İstihbarat Birimi” ile bilgiyi ve veriyi doğru yorumlayıp, katma değere dönüştüreceğiz.

Dış Ticaret İstihbarat Birimiyle üyelerimizin dış ticaret faaliyetlerini geliştirecek ve firmalarımıza ihracat yapmaları hususunda destek olacaktır. Firmalarımızın talepleri doğrultusunda ticari istihbarat faaliyetleri yürütülerek, hedef pazarları belirlenip bu yönde derinlemesine ortak çalışmalar gerçekleştirilecek, firmalarımıza özel danışmanlık hizmeti verilecek ve böylece firmaların dış ticaret kapasitelerinin arttırılması sağlanacaktır.

Ayrıca 30 firmamıza ücretsiz temel dış ticaret danışmanlığı ve 10 firmamıza da dış ticaret koçluğu yapacağız. Birlikte üyelerimizin dış ticaret kapasitesini arttırmaya ve ürünleri için en doğru pazarı bulmalarına yardımcı olacağız.”

Hayata geçirdiğimiz bu projede İspanya-Sevilla Ticaret Odası ve Gaziantep Ticaret Odası ile ortak hareket ediyoruz. Bu sistemin bir benzerini uygulayan Sevilla Ticaret Odasının tecrübelerinden de yararlanarak yapacağımız çalışmalar;  firmalarımıza nokta atışı ihracat yapmayı öğretecek. Bölge ticaretine yeni bir soluk getirecek ‘Dış Ticaret İstihbarat Birimimiz’ ile üyelerimizin ihracatına katkı sunacağız” dedi.

Programın devamında Dış Ticaret İstihbarat Uzmanı Yaman Koç tarafından, Dış Ticaret İstihbaratının önemi konusunda bilgiler verildi.