ATSO’da “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” Düzenlendi

• 17.12.2019
  • adiyamantso

Ticaret Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan ihracata yönelik destek programlarının tanıtılması amacıyla Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ev sahipliğinde Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri (GAİB) işbirliğiyle, Ticaret Bakanlığı yetkilileri tarafından iş dünyası temsilcilerine yönelik “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” düzenlendi.

ATSO Meclis toplantı Salonunda gerçekleştirilen seminere Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Abdulgani Bereket, ATSO Başkan Yardımcısı Ahmet Metin Günay, Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzmanları Nur Pınar İnal, Zeynep Kömürcüoğlu, Harun Koçak, Türk Eximbank Gaziantep Şube Müdürü Metin Çelik, Türk Eximbank Gaziantep Şube Müdür Yardımcısı Murat Daşkıran ile çok sayıda ihracat yapmak isteyen firmaların temsilcileri katıldı.

Seminerde, Ticaret Bakanlığı Uzmanı Nur Pınar İnal İhracatta Sağlanan Devlet Yardımları, Yurt dışında gerçekleştirilen Fuar Katılımlarının Desteklenmesi, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi, Pazar Araştırması ve Pazara Giriş Desteği, Pazara Giriş Belgelerinin Desteklenmesi, Türk Ürünlerinin Yurt dışında Markalaşması, Zeynep Kömürcüoğlu ise Ticarette Teknik Engeller konularında sunum gerçekleştirdi.

Seminerin ikinci bölümünde Ticaret Bakanlığından Dış Ticaret Uzmanı Harun Koçak ise Ülke Sunumunda Birleşik Arap Emirlikleri ve Katar Pazarlarına İhraç İmkânları” konularında sunumlar gerçekleştirildi.

Seminer programının son bölümünde ise Türk Eximbank Gaziantep Şubesi Müdür Yardımcısı Murat Daşkıran, Türk Eximbank İhracat Kredi Sigorta ve Garanti Programları hakkında bilgi verdi.

ATSO’da “Dış Ticaret Bilgilendirme Semineri” Düzenlendi