CHP Heyetinden ATSO'ya ziyaret

• 24.10.2020
  • adiyamantso

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile TBMM Katip Üyesi ve Adıyaman Milletvekili Abdurrrahman Tutdere, Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir ve İl Başkanı Burak Binzet’ten oluşan heyet Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek istişarede bulundular.

CHP heyeti kentteki sivil toplum kuruluşları ziyareti kapsamında Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret etti. Burada ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Yönetim Kurulu Başkan vekili A.Metin Günay ile bir araya gelen CHP heyeti, kent ekonomisi ile ilgili sorun ve sıkıntıları dinlediler.

Programda ilk olarak söz alan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, korona sürecinde iş dünyasının yaşadığı sıkıntılara değindi. Uslu; “Son 7 aydır kovid ile birlikte bütün dünyada olduğu gibi Türkiyemizde en fazla etkilenen kesimin iş dünyası olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu vesileyle tabi siyasilerimizin bizzat bu işin içinde katma değer üreten insanları temsil eden Türkiye’nin en saygın sivil toplum kuruluşu Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Ticaret ve Sanayi Odalarını ziyaret etmeniz bizi memnun etmiştir. Önümüzdeki süreçte ve bulunduğumuz konjonktürle birlikte daha fazla hasbıhal etmek zorundayız. Türkiye’nin içinde bulunduğu ve özellikle ekonomi alanında bizler bizzat bunu günübirlik olarak yaşayan kesimiz. Elbette siz siyasilerimiz bunu bizden daha iyi biliyorsunuz her alanda takip ediyorsunuz. Yani bu süreci hep birlikte atlatmak için sizlerde bizden aldığınız yapılması gereken noktasındaki önerilerimizi hükümetle birlikte bunları gidermek için çaba gösterilmesi gerekiyor diye düşünüyoruz. Zor bir süreçten geçtiğimizi herkes biliyor. Ama bu sürecin atlatılması için bizim yapmamız gereken en önemli konulardan bir tanesi kafa kafaya verip bir takım radikal kararları almamız gerekiyor. Bu ülkede katma değer üreten insanları temsil eden günü birlik bu sıkıntıları yaşadığımız için dinlendiğimiz zaman bunun kısmen size ışık tutacağına inanıyoruz. İnşallah el birliğiyle bu sıkıntıları atlatacağız. Sıkıntılarımız var mı? Var. Bizde yeri geldiği zaman bunları dile getiriyoruz. Bu süreci görüşmek için ziyaretiniz bizleri mutlu etti. Şahsınızda tüm çalışma arkadaşlarınıza teşekkür ediyorum”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da 81 ilde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun talimatı ile milletvekillerinin KOBİ'lerin sorunu ile ilgili ziyaretler gerçekleştirdiğini söyledi. Bu ziyaretler sonucunda elde ettikleri sorun ve sıkıntılar ile çözüm önerilerini rapor haline getirerek TBMM'ye sunacaklarının altını çizen Ağbaba, "Hem pandemi nedeniyle hem de 2018'de başlayan ekonomik kriz nedeniyle ekonomide zor günler yaşıyoruz. Burada bu sorunları en iyi bilen ve konuşması gereken kesimin de sizler olduğunu düşünüyoruz. Sanayicilerimizden, KOBİ'lerimizden alacağımız notları da ilgili yerlere aktaracağız. Sizlerin görüşleri bu nedenle bizler için çok önemli. Partimizin de en önemli politikalarından biri istişaredir" diye konuştu.

CHP Heyetinden ATSO'ya ziyaret