Menü

Bakan Yardımcısı Aydın ATSO’yu Ziyaret Etti

Bakan Yardımcısı Aydın ATSO’yu Ziyaret Etti
3 Mart 2025
996 goruntulenme

Bakan Yardımcısı Aydın ATSO’yu Ziyaret Etti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Av. Ahmet Aydın, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu’nu ziyaret etti.

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu tarafından karşılanan Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’a 

AK Parti İl Başkan Yardımcısı, ATSO Meclis üyesi Mustafa Ünsal ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Fatih Olgun eşlik etti.

Ziyarette devam eden ve yeni projeler üzerine istişare edilirken ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, iş dünyasının sorunlarını Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’a aktardı.

ATSO’dan övgüyle bahseden Bakan Yardımcısı Aydın; “Ticaret ve Sanayi Odamız Adıyaman’ın can damarı STK’larımızdandır, temel yapı taşıdır. Yani ekonomik döngüyü sağlayan bir kurumdur. Her platformda uğradığımız mekânlardan birisi Adıyaman için güzel hizmetlere vesile olan bir kuruluş. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Mehmet Torunoğlu ve yönetimiyle birlikte Adıyaman’ı ve Adıyaman’a olan yatırımları konuşacağız” dedi.

Özellikle, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı olarak depremin ilk anından itibaren depremin etkilerini minimize ederek ekonomik hayata tesir edeceğini düşünerek önlemler almaya çalıştık” diyen Bakan Yardımcısı Aydın, “Bu manada gerçekten ilk andan itibaren ciddi tedbirler aldık. Deprem illerinde işten çıkarmalarını sonlandırmıştık. İşveren ve işçi alacaklarının ertelenmesi ve sağlık harcamalarındaki katılım payının durdurduk. Kısa Çalışma Ödeneğiyle ilgili ciddi gelişmeler oldu. Deprem bölgesinde yaklaşık 110 bin vatandaşımıza toplamda 1 milyar lira ödeme yaptık. 82 bin vatandaşımıza 696 milyon lira nakdi ücret desteği deprem bölgesine mahsus olarak ödedik. Toplum yararına programlar kapsamında 6 milyar 935 milyon bir harcama yapıldı. Kamu görevlilerine ilişkin ilave tazminatlar ödendi. Gerek İŞKUR marifetiyle gerek SGK başta olmak üzere bakanlığımızın diğer birimlerinin de desteğini alarak yapılabilecek ne varsa Sayın bakanımız Vedat Işıkhan başta olmak üzere özellikle Cumhurbaşkanımızın güçlü iradesiyle depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızı rahatlatma gayreti içerisinde olduk. Ben ATSO Başkanımız Mehmet Torunoğlu ve tüm yönetimine başarılar diliyorum”

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ahmet Aydın’ın desteklerini her zaman yanlarında gördüklerini belirterek; “Bakan Yardımcımız Ahmet Aydın ilimiz için bir değerdir. Kendisi çalışmalarımızda bizlere destek olmakta. Bakan Yardımcılığı görevini de başarıyla yürütmekte. Bizlerde Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilimiz ve üyelerimize yönelik projeler geliştiriyoruz. Bu manada devam eden iki projemiz mevcut. Ayrıca şehrimizin sanayisinin gelişmesi ve yeni yatırımlar için ihtiyaç duyulan Kuyulu Organize Sanayi Bölgesinde çalışmalarımız devam ediyor. Kuyulu OSB 4 bin 300 dönümlük bir arazi üzerine kuruldu. Burada yeşil OSB sloganıyla yola çıktık. 2026’dan sonra uygulanacak olan yeşil mutabakata uygun işletmelerin yer alabileceği Organize Sanayi Bölgesinde bulunan fabrikaların atıklarını yine mevcut OSB'de bulunan geri dönüşüm tesislerinde değerlendirilebileceği, sağlık koruma bantlarının, güneş enerji santrallerinde olduğu, çevreci, yine yağmur suyunun tekrar sulamada kullanabileceğimiz şekilde düzenlemeye çalışıyoruz. Bunun da örneği zaten Türkiye'de iki tane var. İnşallah biz de üçüncü olacağız. Sizlerin de desteğiyle üyelerimizin sorunlarını en aza indirmek için çalışıyoruz Ziyaretiniz nedeniyle sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Adıyaman TSO Mobil Uygulaması

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın resmi mobil uygulamasıdır. Üyelerimiz için özel avantajlar sunar.

SSS

Sıkça Sorulan Sorular

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman ilindeki ticaret ve sanayi faaliyetlerini desteklemek, üyelerinin ekonomik gelişimini sağlamak ve iş dünyası ile kamu arasında köprü görevi üstlenmek amacıyla kurulmuştur.

Üye olmak için gerekli belgeler arasında işletme ruhsatı, vergi levhası, imza sirküleri ve kimlik fotokopisi bulunmaktadır. Detaylı bilgi için web sitemizdeki "HİZMETLER" bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetler arasında eğitim programları, danışmanlık hizmetleri, ticaret ve sanayi istatistikleri, fuar organizasyonları ve iş geliştirme destekleri yer almaktadır.

1. Odaya üyelik aidatlarını nasıl ödeyebilirim?

 

Oda aidat ödemelerinizi Halk Bankası IBAN: TR39 0001 0023 6136 2158 8750 07 hesabına Alıcı : Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasına yatırabilirsiniz.

 

2. Ödeme yaparken hangi bilgileri yazmalıyım?

 

Ödeme açıklamasına mutlaka vergi kimlik numaranızı ve üyelik unvanınızı yazmalısınız.

 

3. Güncel aidat borcumu nasıl öğrenebilirim?

 

Ödeme yapmadan önce 0 (416) 216 46 46 numaralı telefondan muhasebe birimini arayarak güncel borç tutarınızı öğrenebilirsiniz.

 

4. Ödeme yaptıktan sonra dekontu iletmem gerekiyor mu?

 

Ödemelerinizin hızlı işleme alınabilmesi için dekontunuzu muhasebe birimine e-posta veya faks yoluyla iletebilirsiniz.

 

5. Üyelik aidatları için gecikme faizi uygulanıyor mu?

 

Yasal düzenlemelere göre belirlenen tarihlerde ödenmeyen aidatlar için gecikme faizi uygulanabilir. Borç bilgisi alırken bu durumu muhasebe birimimizle teyit edebilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi almak için Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile iletişime geçebilirsiniz.

Oda toplantılarına katılmak için öncelikle üye olmanız gerekmektedir. Üyeler, toplantı tarihleri ve gündemleri hakkında bilgilendirilir. Katılım için önceden kayıt yaptırmanız gerekebilir.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın iletişim bilgilerine web sitemizin "İletişim" bölümünden ulaşabilirsiniz. Burada telefon numarası, e-posta adresi ve adres bilgileri yer almaktadır. Ayrıca, sosyal medya hesaplarımızdan da bize ulaşabilirsiniz.

Referanslar

Referans Bağlantıları

E-bülten Aboneliği

Adıyaman TSO’nun projeleri, sanayi yatırımları ve ticaret rehberleri için bültenimize abone olun.