Menü

DEPREMDEN ETKİLENEN İŞLETMELERE KOSGEB DESTEĞİ

DEPREMDEN ETKİLENEN İŞLETMELERE KOSGEB DESTEĞİ
13 Şubat 2024
6054 goruntulenme

DEPREMDEN ETKİLENEN İŞLETMELERE KOSGEB DESTEĞİ

06 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen deprem ve sonrasındaki sarsıntılardan etkilenen 11 (on bir) ilimizde (Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye veya Şanlıurfa) yer alan, küçük sanayi sitelerinde, organize sanayi bölgelerinde veya bunların dışında (işyeri kümelenmesi ve benzeri) faaliyet gösteren, iş yeri hasar görmüş olan ve bu durumunu ilgili resmi makamlardan belgeleyen ve aşağıdaki tabloda yer alan sektörlerde faaliyet gösteren işletmelere uygun koşullarda finansal destek sağlamak amacıyla “2023 Yılı Deprem Acil Destek Kredisi Programı” başlatılmıştır.

“2023 Yılı Deprem Acil Destek Kredisi Programı” Kapsamındaki Sektörler

NACE Kodu

Faaliyet Adı

C

İmalat

45

Motorlu kara taşıtlarının ve motosikletlerin toptan ve perakende ticareti ile onarımı

46

Toptan ticaret (Motorlu kara taşıtları ve motosikletler hariç)

71.11

Mimarlık faaliyetleri

95

Bilgisayarların, kişisel eşyaların ve ev eşyalarının onarımı

96.01

Tekstil ve kürk ürünlerinin yıkanması ve (kuru) temizlenmesi

 

“2023 Yılı Deprem Acil Destek Kredisi Programı” kapsamında;

-Kredi limiti işletme başına; son onaylı KOBİ beyannamesine göre ölçeği “mikro” olan işletmeler için 250.000 TL, “küçük” olan işletmeler için 500.000 TL ve “orta” olan işletmeler için 1.000.000 TL’dir. Hasar durumu ağır ve üstü olan işletmeler için bu limitler yüzde 50 artırımlı olarak uygulanacaktır.

-Krediler işletmeler için ilk 12 (oniki) ayı ödemesiz, kalanı üçer aylık eşit taksitler halinde ödemeli toplam 36 (otuzaltı) ay vadeli ve sıfır (0) faizli olarak uygulanacaktır.

Programda şu bankalar yer almaktadır:

- Denizbank A.Ş.

- T. Halk Bankası A.Ş.

- T. Vakıflar Bankası T.A.O.

- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.

- Vakıf Katılım Bankası A.Ş.

- Ziraat Katılım Bankası A.Ş.

Teminat sorunu yaşayabilecek işletmelere yönelik olarak Kredi Garanti Fonu AŞ. de protokole taraf olmuştur.

Program başvurusu yukarıda sayılan banka şubelerinden yapılacak, ilk başvuru esnasında işletmeye ait iş yerinin hasarlı olduğuna dair resmi belge de yüklenecektir. (İş yeri “hasarsız” durumda olan işletmeler bu Programdan faydalanamamaktadır.)

İş yeri hasar durumu ağır hasarlı veya üstü olan (yıkık / acil yıktırılacak) işletmeler için işletmeden sorumlu KOSGEB personeli tarafından başvuru onaylandığında kredi üst limitleri yüzde 50 artırımlı şekilde uygulanacaktır. Bu durumda olan işletmeler için kredi limiti mikro, orta ve küçük ölçekli işletmeler için sırasıyla 375.000 TL, 750.000 TL ve 1.500.000 TL olacaktır.

Protokol gereği bankalar kullandıracakları krediler için işletmelerden dosya masrafı almayacaktır. Programın kapanış tarihi 29.03.2024 olup bu tarihe kadar kredi kullandırımlarının tamamlanması gerekmektedir.

Adıyaman TSO Mobil Uygulaması

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın resmi mobil uygulamasıdır. Üyelerimiz için özel avantajlar sunar.

SSS

Sıkça Sorulan Sorular

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, Adıyaman ilindeki ticaret ve sanayi faaliyetlerini desteklemek, üyelerinin ekonomik gelişimini sağlamak ve iş dünyası ile kamu arasında köprü görevi üstlenmek amacıyla kurulmuştur.

Üye olmak için gerekli belgeler arasında işletme ruhsatı, vergi levhası, imza sirküleri ve kimlik fotokopisi bulunmaktadır. Detaylı bilgi için web sitemizdeki "HİZMETLER" bölümünü ziyaret edebilirsiniz.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası, üyelerine çeşitli hizmetler sunmaktadır. Bu hizmetler arasında eğitim programları, danışmanlık hizmetleri, ticaret ve sanayi istatistikleri, fuar organizasyonları ve iş geliştirme destekleri yer almaktadır.

1. Odaya üyelik aidatlarını nasıl ödeyebilirim?

 

Oda aidat ödemelerinizi Halk Bankası IBAN: TR39 0001 0023 6136 2158 8750 07 hesabına Alıcı : Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasına yatırabilirsiniz.

 

2. Ödeme yaparken hangi bilgileri yazmalıyım?

 

Ödeme açıklamasına mutlaka vergi kimlik numaranızı ve üyelik unvanınızı yazmalısınız.

 

3. Güncel aidat borcumu nasıl öğrenebilirim?

 

Ödeme yapmadan önce 0 (416) 216 46 46 numaralı telefondan muhasebe birimini arayarak güncel borç tutarınızı öğrenebilirsiniz.

 

4. Ödeme yaptıktan sonra dekontu iletmem gerekiyor mu?

 

Ödemelerinizin hızlı işleme alınabilmesi için dekontunuzu muhasebe birimine e-posta veya faks yoluyla iletebilirsiniz.

 

5. Üyelik aidatları için gecikme faizi uygulanıyor mu?

 

Yasal düzenlemelere göre belirlenen tarihlerde ödenmeyen aidatlar için gecikme faizi uygulanabilir. Borç bilgisi alırken bu durumu muhasebe birimimizle teyit edebilirsiniz.

 

Daha fazla bilgi almak için Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ile iletişime geçebilirsiniz.

Oda toplantılarına katılmak için öncelikle üye olmanız gerekmektedir. Üyeler, toplantı tarihleri ve gündemleri hakkında bilgilendirilir. Katılım için önceden kayıt yaptırmanız gerekebilir.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası'nın iletişim bilgilerine web sitemizin "İletişim" bölümünden ulaşabilirsiniz. Burada telefon numarası, e-posta adresi ve adres bilgileri yer almaktadır. Ayrıca, sosyal medya hesaplarımızdan da bize ulaşabilirsiniz.

Referanslar

Referans Bağlantıları

E-bülten Aboneliği

Adıyaman TSO’nun projeleri, sanayi yatırımları ve ticaret rehberleri için bültenimize abone olun.