Başkan

Başkan

Başkan

Küllerinden Doğan Şehir: Adıyaman​​​​​​​

Hepinizi şahsım ve Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulumuz adına saygıyla selamlıyorum.

   Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak yaptığımız çalışmalar sonucunda, ilimizin kalkınması yönündeki mevcut gelişmelerin yetersiz olduğu kanısına vardık. İlin ihtiyaçları ve talepleri doğrultusunda yapılacak çeşitli düzenlemeler ve teşvikler ile sahip olunan potansiyeli ortaya çıkarabileceğimizi gördük.

   İhracatımızın yarısından fazlasını Avrupa Birliğinin kurucu üyesi Almanya ile Hazır Giyim ve Konfeksiyon alanında gerçekleştiriyoruz. İhracatı arttırmak için Pazar açılımı yaparak, ürün yelpazesinde çeşitlilik sağlayarak ilimize kalkınma hamleleri gerçekleştirme çabası içerisindeyiz.

   ‘Yatırımcıya sıfır bürokrasi’ uygulanması yatırımcıların burada yatırım yapmasında büyük avantaj. Adıyaman’a yatırım yapmak isteyenler için bürokrasi engelinin olmamasının yanında yatırımcıları buraya çekecek cazip imkânları var; idare, sivil toplum kuruluşları, Belediye, Üniversite ve sanayiciler arasındaki iş birliği ruhunun oluşmuş olması, var olan toplumsal dayanışma, il ve ilçelerde olan dört organize sanayi bölgesi, en önemlisi Adıyaman’ın teşvik kapsamında 5. grupta olması, kalifiye iş gücünün olmasıyla beraber Adıyaman Üniversitesi’nin kalifiye öğrenci yetiştiriyor olması, Adıyaman’ın coğrafi konumunun ulaşım ve lojistik açısından elverişli olması, Gölbaşı ilçesinde Devlet Demir yolunun olması, Zengin maden varlığı ve tarıma dayalı sanayi hammaddelerinin varlığı Adıyaman’ı sanayi merkezi yapmakta önemli faktörlerden bir kaçı.

  Adıyaman, elindeki bu zenginlikleriyle sanayi kenti olma yolunda hızlı adımlar ile ilerliyor. Tekstil ve hazır giyimden sonra saklı hazine olarak gün yüzüne çıkan mermer, ilin önemli ihracat kalemlerinden birisini oluşturuyor. Bizim bu yöndeki çabalarımız ise mermerin blok halinde değilde mamul halde işlenip satılmasıdır.

  İlimizin sanayi ile tanışma tarihi 1955’tir. Tekstil sektörü ile ilgili entegre bir tesisin kurulması amacıyla 1955 yılında Adıyaman Pamuklu Dokuma Sanayi Türk Anonim Şirketi kurulmuş ancak 1967 yılında üretime geçmiştir. 1973-1975 yılları arasında Çimento, Süt ve Yem Fabrikalarının kurulması ile birlikte sanayide bir takım çalışmalar da başlatılmıştır.

  2000’li yıllarda 5084 ve 5350 Sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun yürürlüğe girmesiyle ardından, hissedilir bir biçimde ilimiz ve ilçelerimizde gözle görülen değişim ve dönüşüm yaşanmış, sanayide ve dolayısıyla ilimizin gelişmesinde sıçrama yılları olarak görülmektedir.

  Adıyaman’da uzun yıllardan beri yakalanamayan bir hava yakalandı. Bu olumlu havayı işbirliğiyle uzun süreye yayarak vizyonumuzla gelecekte adından söz ettiren kentler arasında yer almak istiyoruz.

  Adıyaman; tarihi, kültürü, örfü ve adetleri ile eşsiz bir coğrafyada, her türlü ilerlemeyi sonuna kadar hak eden bir ildir. Biz Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu yaklaşım ile çeşitli programlar ve projeler hazırlayıp hayata geçirmeye çalışıyoruz. Bize bu yolda destek veren herkese şimdiden teşekkür ediyorum. Adıyaman’ımız için çalışmalarımız devam edecektir.


Özgeçmiş

1994 Adıyaman Merkez doğumlu

   İlk Orta ve Lise Öğrenimini Adıyaman’da tamamladı.

   Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi İnşaat Mühendisliği, Atatürk Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Programı, Anadolu Üniversitesi Adalet Programı bölümlerini bitirdi. Hasan Aklyoncu Üniversitesinde İş Sağlığı ve Güvenliği üzerine Yüksek Lisans eğitimi devam etmektedir.

   Birçok sivil toplum kuruluşunda Yönetim Kurulu üyeliği ve başkanlığı yaptı. Filo kiralama, tarım, gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet göstermektedir.

  15 Mart 2023 tarihi itibariyle Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini devralmış ve yürütmektedir.

X