'Adıyaman Evi Gastronomi Projesi'nin Protokolü İmzalandı

'Adıyaman Evi Gastronomi Projesi'nin Protokolü İmzalandı

 

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası tarafından hazırlanan ve İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından kabul edilen 'Adıyaman Evi Gastronomi Projesi'nin protokolü imzalandı.

‘’İpekyolu Adıyaman Geçim Kaynağı Tesisi: Yerel Tatların Gastronomi Turizmine Entegrasyonu Projesi’’nin işbirliği protokolü Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol’un himayelerinde, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Keleş, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Ahmet Paksu ve Başkanımız Mehmet Torunoğlu’nun katılımlarıyla imzalandı.

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının yararlanıcısı olduğu, Adıyaman Valiliği ve Adıyaman Üniversitesinin ortağı olduğu projeyle Adıyaman Üniversitesi kampüsü içinde yer alan Adıyaman Evi binası yöresel Adıyaman yemeklerinin hazırlandığı ve sunum yapıldığı bir merkeze dönüştürülecektir. Kurulacak merkezde Adıyaman’a özgü unutulmaya yüz tutmuş yöresel yiyecek ve içeceklerin hazırlanması, gastronomi ve mutfak sanatları bölümü öğrencilerinin staj yapması, Adıyaman turizminin canlandırılması çalışmalarına gastronomi alanında katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

İmzalanan protokol ile projenin ilimize hayırlı olmasını diliyoruz.