ATSO’da Tarıma Dayalı Sanayi Sektörü JICA Heyetiyle Değerlendirildi

İpekyolu Kalkınma Ajansı ile yürüteceği Teknik İşbirliği Projesi kapsamında ilimize gelen JICA Heyeti, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu’na bir ziyaret gerçekleştirerek tarıma dayalı sanayi sektörüyle ilgili istişarede bulundu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı’nın tarıma dayalı sanayi sektöründe kapasitenin geliştirilmesi, nihai ürünlerin çeşitlendirilmesi, tarımsal ürünlere katma değer sağlanması amacıyla gerçekleştireceği proje kapsamında, bölgedeki kurum ve kuruluşlar ile görüşme gerçekleştirmek ve tarımsal saha ziyaretlerinde bulunmak üzere Adıyaman’a gelen Japon Uluslararası İşbirliği Ajansı (JICA) Proje Danışmanı Yamaguchi Minami, Kıdemli Başkan Yardımcısı Yamazaki Jun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu ile bir araya gelerek konuyla ilgili bilgi alışverişinde bulundu.

İpekyolu Kalkınma Ajansı Adıyaman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Yavuz Turan’ın da yer aldığı toplantıda, bir açıklama yapan JICA Kıdemli Başkan Yardımcısı Yamazaki Jun, amaçlarının bölgenin tarım ve tarıma dayalı sanayi alanındaki mevcut durumunu görmek, ihtiyaç analizlerini yapmak ve bu doğrultuda proje faaliyetlerinin genel çerçevesini belirlemek olduğunu ve saha çalışmalarıyla da tarımsal sanayi potansiyeli ile ilgili bilgi alacaklarını ifade etti.

Ziyarette konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu ise şu ifadeleri kullandı: “Öncelikle işbirliğiniz için teşekkür ederiz. Adıyaman Türkiye’nin tarımsal üretim gerçekleştiren en önemli bir kentlerinden biridir. İlimiz tarımsal alan bakımından ülkemizin önemli şehirlerinden biridir. Türkiye’nin sulanabilen alanların % 9’una sahip olan Adıyaman’da yılda 2 kez ürün alınabiliyor. Ancak katma değerli ürün konusunda hala istediğimiz seviyede değiliz. İlimiz genç nüfus, girişimci ve yatırımcı bakımından oldukça önemli bir potansiyele sahip, ürün yetiştirmek ve işlemek sorun değil, en önemli sorunumuz pazarlama ve pazar bulmaktır. Biz Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası olarak girişimcilerimizin rekabet gücüne katkı sağlamak adına teknik destek çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

Ziyaret sonrası proje kapsamında Adıyaman OSB’de tarımsal üretim yapan firmalara saha ziyareti gerçekleştirildi.