ATSO Meclisi “Demokrasi ve Özgürlükler Adası”nda Toplandı

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Ekim ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Abdulgani Bereket başkanlığında; Yönetim Kurulu, Meclis üyelerinin katılımıyla Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nda gerçekleştirildi.

Toplantının açılışında yaptığı konuşmada Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nın tarihine değinen ATSO Meclis Başkanı Abdulgani Bereket; “Yassıada tarihi boyunca sürgün yeri olarak kullanılmış bir ada… Cumhuriyet tarihinin ilk darbesi olarak adlandırılan 1960 darbesi sonrası merhum Başbakanımız Adnan Menderes ve arkadaşlarının idamlarıyla sonuçlanan yargı sürecine ev sahipliği yapmış halk arasında “Yaslı Ada” olarak da anılan ada… Meclis toplantımızdan önce de hep birlikte gezip gördük, o yılları hep birlikte hissettik. Adanın bu hale dönüşmesinde ve içerisinde bulunduğumuz bu tesisin yapılmasında büyük emeği olan çatı kuruluşumuz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Cumhuriyet tarihinin, demokrasinin en karanlık günlerine tanık olan Yassıada, şimdi Demokrasi ve Özgürlükler Adası olarak yeni bir döneme başladı. Böylesi karanlık günlerin bir daha yaşanmamasının yolu da demokrasiye sıkı sıkı sarılmamızdan geçiyor. Demokrasi vazgeçilmezimizdir” dedi.

USLU: “TEK MİSYONUMUZ TİCARET DEĞİL”

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının Ekim ayında yürüttüğü faaliyetler hakkında meclis üyelerini bilgilendirerek güncel ekonomik konuları değerlendiren ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, Demokrasi ve Özgürlükler Adası’nı gezerken Türk demokrasi tarihine kara bir leke olan günlere tanıklık ettiklerini söyledi.

Uslu, “Cumhuriyet tarihimizin bu karanlık dönemine tanıklık ederken; eminim ki iş dünyasını temsil eden Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odasının meclis üyeleri olarak hepimiz demokrasinin, adaletin, istikrarın, hukukun ne kadar değerli olduğunun bir kez daha farkına vardık. Aslında bu farkındalığın anlamı şu: Meclis olarak tek görevimiz mesleki gelişim, meslektaşlarımızı temsil değil! Aynı zamanda bu temsili yapacak ortamın tesisinden de sorumluyuz. Demokrasi ve hukuk olmayan bir ortamda hangi mesleği temsil edebiliriz ki? Hukukun ve istikrarın olmadığı bir ortamda nasıl bir ekonomik performans bekleyebiliriz ki. Unutmayalım tek misyonumuz ticaret değil! 41 yıl önce yaşanan 12 Eylül Askeri Darbesi’ni de, 61 yıl önce yaşanan 27 Mayıs Darbesi’ni de unutmadan, ders çıkararak; demokrasimize, hukukun üstünlüğüne sahip çıkmak da bizim misyonumuz”

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nın üretimin, ticaretin, tarımın ve hizmet sektörünün nabzını tutan en önemli sivil toplum kuruluşu olduğuna dikkat çeken Uslu; “Göreve geldiğimiz, 2018 Mayıs ayından bu yana, gerek yönetim kurulumuz ve gerekse meclis üyelerimiz şehrimizin gelişmesi adına fedakârca çalışıyor. Bizler de, şehrimizin güçlü bir kalkınma gerçekleştirmesi adına dün olduğu gibi bugün de tüm üyelerimizle birlikte çalışmaya, üretmeye, çalışan herkese destek olmaya devam edeceğiz. Amacımız, ilimizdeki her sektörün problem ve sorunun çözümü için gayret gösterip şehrimizin potansiyelini en iyi şekilde kullanmaktadır”