Başkan Uslu, Basın Cemiyeti Başkanlarını Ziyaret Etti

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uslu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle Adıyaman’daki basın cemiyeti başkanlarını ziyaret ederek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutladı.

ATSO Başkanı Mustafa Uslu, İhlas Haber Ajansı Adıyaman Temsilcisi Ahmet Aslantaş, Adıyaman İnternet Yayıncıları ve Gazeteciler Derneği Başkanı Metin Harıkçı, GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz, Adıyaman İnternet Gazetecileri Cemiyeti Başkanı Mehmet Cihan Akbilek, Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya ve Yönetim Kurulu Üyelerini ziyaret etti.

Gazeteciliğin önemli ve kutsal bir meslek olduğunu belirten ATSO Başkanı Mustafa Uslu, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle ilimizde faaliyet gösteren basın cemiyetlerini ziyaret ediyoruz. Gazetecilik aslında önemli bir meslek. Ama ilkeli, düzgün, doğru hakkıyla yapıldığı zaman hakikaten kutsal bir meslek olduğunu söylüyorum. Gazetecilik demek basın demek insanın kulağıdır, gözüdür. Bulunduğu konum itibariyle insanlar ve kamu arasında köprüdür. Bu nedenle savaşta askerden sonra gazeteciler gelir. Kar, kış yağmur çamur demeden işlerini icra etme adına savaşta bile askerlerden sonra gelen insanlardır. Bu açıdan da son derece önemsediğimiz bir meslek. İşini doğru hakkıyla yapan gazetecilerimiz var ancak kalemini ve kamerasını silah olarak dayatmaya çalışanlarda maalesef var. Bu memleket hepimizin. Sanayicisiyle, basınıyla, akademisyeniyle bizlerde dahil herkes görevini doğru şekilde yapmalı. Bu vesileyle içinde bulunduğumuz konjonktürle için de birkaç şey söylemek istiyorum. Bulunduğumuz bölge itibariyle son zamanlarda yaşanan ekonomik kriz birbirinin üzerine gelip şu anda ülkede yaşayan herkesin ciddi bir sıkıntı içerisinde olduğumuzu biliyorum. Bununla ilgili hepimize iş düşüyor. Bu gemiyi inşallah su almadan kıyıya götüreceğiz. Bu hepimizin görevidir. Bende bu vesileyle sizleri ziyaret ettim, Gününüzü tebrik ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.

Ziyaretlerde duydukları memnuniyeti dile getiren cemiyet başkanları ATSO Başkanı Mustafa Uslu’yu teşekkür ettiler.