İBB Başkanı İmamoğlu, ATSO’yu Ziyaret Etti

Bir dizi açılış ve törenlere katılmak üzere TBB Encümen Üyeleriyle birlikte Adıyaman’a gelen Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

İBB Başkanı İmamoğlu’nu ve beraberindeki heyeti ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Başkan Yardımcısı Mahmut Arslan, Meclis Başkanı Abdulgani Bereket ve meclis üyeleri karşıladı.

ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, Adıyaman’ın deprem bölgesi olduğuna dikkat çekerek Türkiye Belediyeler Birliği’nden somut adımlar beklediklerini, Adıyaman’ın tarım, turizm ve sanayi alanında eksikleri olduğunu belirterek tanıtım anlamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’ndan destek istedi. Torunoğlu, yeşil OSB adı altında yeni bir sanayi bölgesi kurduklarını ve İmamoğlu’ndan yeni sanayicilere Adıyaman’ı tavsiye etmesini, ayrıca inanç turizmi açısından önemli olan Sahabe Safvan Bin Muattal hazretleri külliye alanına destek vermesini istedi. Torunoğlu, ziyaretleri nedeniyle İmamoğlu ve beraberindeki TBB heyetine teşekkür etti.

TBB Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Genç bir kardeşimiz olarak ekibinizle beraber yolunuz açık olsun. Tüm söylediklerinizi en sistemli haliyle ekibiniz ve Abdurrahman başkanımızla bir işbirliği ortamı yaratır nasıl tanıtılacağını, nasıl duyurulacağını, tanıtmak yetmez hatta bölgesel kalkınma şeklinde nasıl tanıtabileceğimizi konuşabiliriz. Bu ve buna benzeri çalışmalarımızın ana partneri ana tanıtımcısı sadece İstanbul değil uluslararası bağlantılarımızla destekleyebileceğimizi bilmenizi isterim. Kaldı ki biz bugün konuştuk. Türkiye Belediyeler Birliği gündeminde bu ve benzeri kalkınma hamlelerinin yapılabilmesi, bunların geliştirilebilmesi ve bu bölgede nasıl birlikte adımlar atabiliriz konusunda belediyelerimizin daha etkin olması konusunda Abdurrahman başkanın da içinde olduğu deprem bölgesi ile ilgili bir komisyon oluşturma kararı verdik. O adım üzerinden de bize gelecek bu tür adımları anında atmaya kararlı olacağımızı söyleyebilirim. Sizlere çalışmalarınızda başarılar diliyor, nazik ev sahipliğiniz nedeniyle de teşekkür ediyorum” dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Artvin Belediye Başkanı Bilgehan Erdem, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, Zonguldak Belediye Başkanı Tahsin Erdem, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba eşlik etti.

Ziyaret sonunda ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu ve Meclis Başkanı Abdulgani Bereket, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na nemrut heykeli ve yöresel Adıyaman bademi ve kuru üzüm takdim etti.