Uygulamalı Ön Muhasebe Kursiyerleri Sertifikalarını Aldılar

Adıyaman Ticaret ve Sanayi Odası ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası işbirliği ile düzenlenen ve Birleşmiş Miletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından desteklenen “Muhasebede Modüler Tabanlı Program Kullanma Geliştirme ve Uyum Eğitimi”ni tamamlayan kursiyerlere belgeleri Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, ATSO Başkanı Mehmet Torunoğlu, ATSO Meclis Başkanı Abdulgani Bereket ve Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Aziz Çelik’in katılımlarıyla dağıtıldı.

Adıyaman Sanayi Geliştirme Merkezinde verilen ve 2 ay süren eğitimler tamamlanırken 15 kursiyer kursu başarılı bir şekilde tamamlayarak belge almaya hak kazandılar. Belge alan kursiyerler sanayicilere ve muhasebe bürolarında ara eleman olarak çalışacak.

Kursiyerlere sertifikalarını dağıtan Adıyaman Valisi Dr. Osman Varol, belge alarak iş hayatına atılacak kursiyerlere başarılar diledi.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Torunoğlu, yaptığı konuşmada kalifiye eleman sorununa dikkat çekerek şunları söyledi; “Ülkemiz ve ilimiz genelinde kalifiye eleman noktasında yaşanan sıkıntıların başlarında olan muhasebe elaman eksikliğinin önüne geçilmesi için Adıyaman Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odamız işbirliği ile uygulamalı ön muhasebe kursları düzenledik. Bu eğitimlerin sonunda kursiyerlerimiz rahatlıkla herhangi bir iş yerinde ön muhasebe alanında çalışacak ve iş dünyasında yer alacaktır. Hatta bazı kursiyerlerimiz şimdiden iş buldular ve kurs sonunda çalışmaya başlayacaklar. Bizler kalifiye eleman sorunlarının önüne eğitimlerle geçmeyi planlamaktayız. Tabi kursumuza UNDP’nin bir desteği var. Onlar sağ olsunlar destek verdiler. Ayrıca kursiyerlerimize eğitim veren hocamız Mali Müşavir Selda Çoru’ya teşekkür ediyorum. Üyelerimize ve ilimize faydalı olacak eğitimleri düzenlemeye devam edeceğiz”